تبلیغات چیست ؟

فهرست عناوین

تبلیغات چیست ؟

 قبل از اینکه به سوال ” تبلیغات چیست ؟ ” بخوایم جواب بدیم یه سوال ازتون میپرسم : وقتی کلمه تبلیغات (Advertising) رو میشنوید چی به ذهنتون میاد ؟ حتما فکر میکنید که یه بنر تو وبسایت مورد علاقتونه، یا  یه بیلبورد تو یه بزرگراه، یا حتی یه بنر نصب شده روی پل عابر پیاده یا حتی یه پوستر تو ایستگاه مترو؟ 

همه فکرایی که ما میکنیم درسته و اینا همشون نمونه های تبلیغات (Advertising) هستن، از نمونه های چاپیش گرفته تا پاپ آپ ها و پوش نوتیفیکیشن هایی که گاها روی موبایلمون میبینیم رو شامل میشه؛ درسته که میدونیم تبلیغات چیه  و کاملا درکش میکنیم اما تا حالا به معنیش فکر کردیم ؟ حالا واقعا تبلیغات چیست ؟

 تبلیغات (Advertising) به معنی ایجاد یه پیام برای ترغیب و ایجاد انگیزه ی کاربران به جهت انجام دادن یه عمل؛ که اون عمل میتونه خرید یه محصول باشه، میتونه استفاده ازخدمات باشه و یا هرچیز دیگه ای؛ درواقع ما با تبلیغات مخاطبمون رو متقاعد میکنیم که از محصول ما استفاده کنن . خوب با این تعریف دیگه به جواب سوال ” تبلیغات چیست ؟ “ رسیدیم. 

اما یه تبلیغات خوب بایدچه جوری باشه ؟

 باید جوری طراحی بشه که هم خیلی تاثیرگذار باشه، هم به یاد موندنی باشه، هم توجه بیننده رو به خودش جلب کنه و هم روش تمرکز کنه، حالا به هرشکلی که میخواد باشه، میتونه در قالب یه بیلبورد تو خیابون باشه، یا میتونه در قالب یه تصویر پشت منوی یه رستوران باشه مهم تاثیری هستش که روی مخاطب میزاره.

 

هدف از تبلیغات چی میتونه باشه ؟

وقتی که ما یه کمپین تبلیغاتی رو طراحی میکنیم میتونیم هدف های مختلفی رو طبق مدل‌های بازاریابی و انواع استراتژی های بازاریابی براش تعریف کنیم که میتونه هدف های زیر رو شامل بشه :

  • افزایش آگاهی از برند
  • افزایش آگاهی از محصولات برند
  • ایجاد علاقمندی در مخاطب نسبت به برند
  • ارتقاء فروش محصولات جدید و موجود
  • معرفی یک محصول یا خدمات جدید به بازار
  • تمایز محصول خود از رقبا

تفاوت تبلیغات و بازارایابی :

اوایلِ مقاله به موضوع تبلیغات چیست اشاره کردیم و یه تعریف روشن ازش براتون بیان کردیم، حالا میخوایم ببینیم فرقش با بازاریابی تو چیه ؟

روابط عمومی آنلاین بازاریابی تصویر بزرگی از چگونگی یه شرکت برای افزایش آگاهی از برند خودتون و ترغیب مشتریان به خرید هستش ، در حالی که تبلیغات فرایند ایجاد پیام های اقناعی در مورد این اهداف تعریف میشه و در کل زیرمجموعه‌ای از بازاریابی به حساب میاد که به اصطلاح چتری برای برقراری ارتباط با مخاطبان شما محسوب میشه.

بازاریابی شامل تعدادی کانال مختلف ، از جمله رسانه های اجتماعی (social media)، بازاریابی ایمیل (email marketing)  ،روابط عمومی ( PR ) ، سئو ( SEO ) و تبلیغات پولی (paid advertising)  هستش.

از طرف دیگه ، تبلیغات تنها یکی از مؤلفه های بازاریابیه.

استراتژی بازاریابی فراگیر شرکت معمولاً شامل یه برنامه تبلیغاته. بخش تبلیغاتی روند خاص ایجاد و انتشار پیام های اقناعی را درگیر می کنه تا مشتریان بتونن در این زمینه اقدام کنن.

انواع رسانه های تبلیغاتی :

  • تبلیغات چاپی (Print Advertising ) :

 شامل : پوسترها ، کارت پستال‌ها، بولتن‌ها ، کاتالوگ ها، بروشورها، تراکت ها، روزنامه ها، مجلات تبلیغاتی و … رو شامل میشه، این مدل تبلیغات برخلاف تبلیغات دیجیتال قابل ردیابی و تجزیه و تحلیل نیستن.

  • تبلیغات محیطی ( Outdoor Advertising )  :

شامل بیلبوردها، استرابوردها، ترانزیت، مبلمان شهری، عروسک‌های تن پوش، گوریلا مارکتینگ و بیلبوردهای نمایشی هستن که مثل تبلیغات چاپی قابل ردیابی و تجزیه و تحلیل نیستن.

  • تبلیغات تلویزیونی ( TV Commercials ) :

تبلیغات تلویزیونی تبلیغات کوتاه مدت و گرونیه که تقریبا از زمان اختراع تلویزیون وجود داشته، دامنه‌ی وسیعی داره و شامل تعداد زیادی بیننده غیر قابل ردیابی هستش.

  • تبلیغاتی رادیویی ( Radio ) :

تبلیغات رادیویی همون تبلیغات گفتاریه که در کانال‌های رادیویی بین موسیقی و سایر برنامه ها پخش میشه. این روش به سال ۱۹۲۰ زمانیکه اولین بار رادیو تجاری پخش شدبرمیگرده. این مدل مخصوصاً برای تبلیغات محلی و منطقه ای بسیار قدرتمند هستش. امروزه تبلیغات پادکست روشی مشابه اما مؤثرترِ ، خصوصاً برای مخاطبان ملی.

  • تبلیغات آنلاین ( online Advertising )  :

شامل تبلیغات نمایشی، کلیکی، همسان، گوگل ادوردز، شبکه های اجتماعی، ریتارگتینگ، ایمیلی، ویدئویی، صوتی، متنی، افلیت مارکتینگ، پوش نوتیفیکیشن و یا هر نوع تبلیغ دیگه ای که در بستر اینترنت انجام شه نمونه هایی از نوع هستن که قابل ردیابی و تجزیه و تحلیل هستن .

تبلیغات به چند دسته تقسیم میشوند ؟

بطور کلی به ۳ دسته تقسیم میشن :

  • ATL = Above The Line  :  مثل تبلیغات تلویزیون، رادیو، چاپی، محیطی و… این مدل تبلیغ معمولا گروه خاصی رو هدف قرار نمیده و برای آگاهی از برند انجام میشه و نرخ تبدیل از اهمیت کمتری برخورداره.
  • BTL = Below The Line : مثل تبلیغات مستقیم  ( ایمیل مارکتینگ و شبکه های اجتماعی ) ، PR ، فروشگاه ها، اسپانسرینگ،و …. این نوع تبلیغات معمولا گروه خاصی رو مدنظر قرار میده و بیشتر بر روی هدف ایجاد علاقه در کاربران و تبدیل مخاطب به مشتری متمرکز هستش و نرخ ROI بالاتری نسبت به تبلیغات ATL داره.
  • TTL = Through The Line درواقع همان تبلیغات یکپارچه و ۳۶۰ درجه است. یعنی استفاده همزمان از BTL و ATL که اگه بخوایم یه مثال عینی و ملموس بزنیم میتونیم فعالیتهای دیجیتال مارکتینگ رو مثال بزنیم که نمونه بارز TTL هستن.
ATL-BTL-TTL

مزایا و معایب تبلیغات

امروز تبلیغات جزء جدایی ناپذیر از کسب و کار شده و اغلب کسب و کارها میدونن که برای اینکه محصولاتشون رو به مخاطباشون معرفی کنن و در نهایت بتونن اونارو به فروش برسونن به تبلیغات نیاز دارن. در واقع میشه گفت بهترین راهی که با مخاطب میتونیم ارتباط برقرار کنیم از طریق تبلیغات هست. 

از طرفی این امکان رو برای مشتری فراهم میکنه تا بتونه محصولات اصلی رو از فیک و تقلبی  تفکیک کنه و با دید باز به انتخاب محصول بپردازه و خریدش رو انجام بده اصلا اگه تبلیغات خیلی درست و هدفمند انجام بشه یه سری مزایا به همراه داره که شاملِ:

  • افزایش آگاهی از برند
  • افزایش مشتری و در نهایت افزایش فروش
  • افزایش آگاهی مردم نسبت به یه محصول
  • افزایش علاقمندی مردم نسبت به یه برند و محصولات اون برند
  • افزایش آگاهی نسبت به ارزش های یه محصول یا برند
  • افزایش وفاداری
  • افزایش اعتبار برند
  • افزایش اعتماد بین مشتری، خرده فروش، تامین کننده و تولیدکننده

از اونجایی که هیچ گلی بی خار نیست، تبلیغات هم علاوه بر مزایایی که میتونه به همراه داشته باشه میتونه یه سری معایب هم داشته باشه مثلِ :

  • هزینه بالا
  • زمان بر بودن
  • به تنهایی کافی نبودن در موفقیت ( نیازمند به ارائه‌ی خوب محصولات و خدمات)

مدیاروت مشاور حرفه ای ها

چرا مدیاروت

مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.

مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.

و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.

عوامل موفقیت یک تبلیغ ؟

برای اینکه یه تبلیغ خیلی موفق و تاثیرگذار باشه باید به یه سری عوامل توجه کرد که عبارتند از :

۱ / ایجاد و  نشان دادن تمایز

هر برندی یه وجه تمایزی نسبت به رقبای خودش داره که اون رو متفاوت از بقیه برندها نشون میده ، و تبلیغ خوب تبلیغی هستش که بتونه این تمایز رو در ذهن مخاطب تثبیت کنه.

۲ / تمرکز :

در کمپین های تبلیغاتی باید روی یک هدف تمرکز کرد و برای همون هدف  هم استراتژی تبلیغاتی تدوین کرد.

۳ / جلوگیری از پیچیدگی پیام :

کمپینی موفق عمل میکنه که یه پیام رو به مخاطب برسونه ، اگه تو کمپین های تبلیغاتی چند پیام رو هدف قرار بدیم مخاطب چیزی که دریافت میکنه چند پیام بهم ریخته خواهد بود که این اثر بخشی تبلیغ رو میگیره پس بهتره پیچیدگی و زیاد بودن پیام هارو از تبلیغ حذف کنیم و فقط رو یه پیام تمرکز کنیم .

۴/ ارائه ایده های جذاب :

داشتن ایده های جذاب تبلیغاتی نه تنها موفقیت رو تضمین میکنه بلکه به ثبات رویه هم کمک زیادی میکنه.

۵ / ایجاد تعامل :

از اونجایی که مخاطبای ما روزانه با تعداد زیادی تبلیغ روبرو هستن پس احتمال اینکه تبلیغ ما یادشون نمونه خیلی زیاده مگه اینکه تبلیغ جوری باشه که توجهشون رو جلب کنه و با برند ما تعامل برقرار کنن در غیر اینصورت اصلا تبلیغ ما یادشون نمیمونه

۶/ جنبه های بصری قوی و جذاب :

توجه مغز انسان ناخوداگاه به سمت عکس‌ها، ویدیو‌ها، رنگ‌ها و به طور کلی آیتم‌های دیداری یک تبلیغ جلب میشه. بنابراین نباید از اهمیت طراحی بهینه‌ی ویژگی‌های بصری یک آگهی تبلیغاتی غافل بشیم چون اینجوری برندمون خیلی بهتر تو یادها میمونه و نرخ تبدیل رو افزایش میده .

۷ / تمرکز به ارائه راه حل به مشتریان :

به فکر فروش راه حل باشید، نه محصول! یکی از دلایل اصلی که مشتریان حاضر به استفاده از خدمات یا محصولات برند شما میشن، اینه که نیاز، چالش یا مشکل خودشون رو از این طریق حل کنن.

۸ / خلق ایده های مرتبط با مشتریان :

با شناخت کامل از پرسونای مخاطب میشه یه کمپین تبلیغاتی رو طبق نیاز و خواسته مشتری ارائه کرد.

۹ / تغییر دیدگاه مشتری:

یکی از هدفهای  برگذاری کمپین‌های تبلیغاتی، جهت دادن به دیدگاه مشتریان نسبت به هویت برند خودمونه. ممکن است گاهی این دیدگاه حقیقت نداشته باشه، اما لازمه بدونید در بسیاری از موارد مخاطبان شما بر اساس همین دیدگاه و ادراک خود از برند، تصمیم می‌گیرن که با اون تعامل برقرارکنن و حتی به مشتری وفادار تبدیل بشن. 

۱۰ / بازگویی داستان برند :

از داستان برند خودتون حرف بزنید، پشت هر برندی معمولا یه داستانی هست که بیان کننده تاریخچه، ماموریت، چشم اندازو ارزش های اون کسب وکارِ، داستان هر برند باید متفاوت از تبلیغات باشه چرا که یه داستان برند خلاقانه و واقعی خیلی سریع میتونه اعتماد مخاطب رو جلب کنه و به سرعت وایرال بشه

منبع: مدیاروت

اشتراک گذاری

فیس بوک
توئیتر
لینکداین
واتس اپ
ایمیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×