با ۷ روش پرداخت تبلیغات آنلاین آشنا شوید

آکادمی آموزش سئو و دیجیتال مارکتینگ

فهرست عناوین

چقدر با تبلیغات آنلاین و روش‌های تبلیغات آشنایی دارید؟ امروزه با پیشرفت فضای مجازی و اینترنت، بسیاری از نیازهای انسان قابل حل شده‌است. می‌توان زندگی انسان را به اینترنت وابسته دانست، چرا که با نبود اینترنت بسیاری از کارهای ساده و روزمره انسان انجام نخواهد شد. فضای مجازی و اینترنتی فضایی بسیار گسترده که به اندازه هزاران هزار دنیا مطالب بسیار جدید و خوانده نشده وجود دارد. تبلیغات در فضای اینترنتی از جمله کارهایی است که به انسان آگاهی می‌دهد یا به‌طور مثال تبلیغاتی در خصوص محصول و یا کاری انجام می‌شود. تبلیغات می‌تواند تنها از طریق اینترنت تبوده و در کنار فضای اینترنتی، از طریق رسانه‌ها و … اتفاق بیافتد. علاوه بر متفاوت بودن روش‌های تبلیغات، روش‌های پرداخت تبلیغات آنلاین نیز متفاوت می‌باشند که در ادامه به توضیح این موارد خواهیم پرداخت.

چه ویژگی‌هایی باعث برتری تبلیغات آنلاین نسبت به تبلیغات سنتی می‌شود؟

۳ ویژگی مهم که به برتری روش‌های تبلیغات آنلاین اشاره می‌کند:

هزینه ی کمتری برای تبلیغات پرداخته می‌شود، اما مخاطب زیاد تری دارد

تبلیغات به روش سنتی هزینه‌های بسیار سنگینی دارند و شاید آن طور که باید دیده نمی‌شدند. از تبلیغات به روش سنتی می‌توان به نصب بیلبورد در قسمتی از شهر و پرداخت ماهانه چندین میلیون تومان یا تبلیغ در صدا و سیما و پرداخت مبلغی سنگین تنها برای چند دقیقه، اشاره کرد؛ و شاید این روش‌ها آن طور که باید بازدید کننده نداشته باشند. اما در روش تبلیغات اینترنتی، به دلیل حضور گسترده مردم در شبکه‌های اجتماعی، بازدید بسیاری از آن تبلیغ خواهد شد. با توجه به هزینه ی ماهانه بسیاری کمی که نسبت به بازدید کنندگان پرداخت می‌شود، می‌توان گفت این روش به صرفه تر می‌باشد.

مشخص بودن تبلیغات آنلاین

در تبلیغات سنتی نمی‌توان فهمید چند نفر تبلیغ را دیده‌اند و کمکی به روند بهبود وضعیت نخواهد کرد. اما در تبلیغات آنلاین به خوبی می‌توان تعداد نفراتی که تبلیغ را دیده‌اند، نفراتی که اقدام به خرید داشته و وارد مراحل پرداخت شده یا پشیمان شده‌اند، نفراتی که تبلیغ را به دیگر دوستان خود فرستاده‌اند و … مشخص کرد. در این روش اگر محصول یا خدمت تبلیغ شده مشکل داشته باشد رفع شده و در جهت بهبود آن قدم برداشته می‌شود. پس می‌توان این روش را بسیار برتر از روش‌های قدیمی دانست.

بازاریابی اینترنتی

مشتریان خود را دقیق تر می‌شناسید

در روش‌های قدیمی نمی‌توانید متوجه شوید مشتری شما کیست که به آن خدمات دیگر را معرفی کنید یا بتوانید مشتری را از دیگر تخفیفات خود مطلع کنید. یا افرادی که از خرید پشیمان شده‌اند را شناسایی کنید و دیگر محصولات خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارید. در روش تبلیغات اینترنتی قضیه طور دیگری است. در این روش به خوبی می‌توانید تمام مشتریان خود را شناخته و بسیار پیشنهادات دیگری برایشان در نظر داشته باشید. حتی می‌توانید متوجه شوید که کاربر به کدام قسمت از تبلیغات شما سر زده و چه مدت در حال گردش و بررسی در آن صفحه بوده‌است. در این روش شما به صورت مستقیم با مشتری و خریدار خود ارتباط دارید اما این ارتباط در قالب فضای مجازی می‌باشد.

با توجه به توضیحات داده شده متوجه تفاوت بین روش‌های قدیمی و جدید تبلیغات شدیم و می‌دانیم کدام روش کمک بسیار بیشتر و بهتری برای ما خواهد بود

تبلیغات انواع مختلفی دارد که به معرفی آن‌ها می‌پردازیم

تبلیغات نمایشی یا Display Ads

این گونه تبلیغات را در سایت‌های مختلف زیاد دیده‌اید. هر کدام از این تبلیغات متناسب با محل قرارگیری در سایت اندازه‌های متفاوتی دارند. این گونه تبلیغات را می‌توان در سه طبقه دسته‌بندی کرد. عکس‌ها و تصاویر ثابت، تصاویر متحرک در حالت Gifsها و مورد سوم در قالب Html5 که هر تصویر می‌تواند مربوط به لینکی جدا باشد.

تبلیغات همسان یا Native Ads

می‌توان گفت این روش، روشی بهتر می‌باشد؛ به دلیل جلوگیری از مزاحمت‌های پی در پی ناشی از ظاهر شدن ناگهانی تبلیغات، این مدل از تبلیغات دارای نظم خاص و بهتری هستند. تبلیغات همسان به‌طور هماهنگی با سایت ظاهر شده و کاربر می‌تواند با توجه به نظر خود بر روی هر کدام از آن‌ها کلیک کند. در این تبلیغات نیز می‌شود به ازای هر کلیک مبلغ تعیین شده‌ای را پرداخت کرد.

هدف‌گیری یا Retargeting

همان‌طور که از عنوان پیداست هدف این نوع تبلیغات شناسایی افرادی است که به عنوان مثال از طریق تبلیغات همسان وارد سایت شما شده‌اند. از این طریق می‌توانید کاربر را شناسایی کرده و در دیگر سایت‌های پر بازدید دیگر با نمایان شدن تبلیغاتتان، توجه بهتر و بیشتری را به سمت خود جلب کنید.

گوگل ادز یا Google Ads

برای بودن در صفحات اول گوگل باید هزینه ی بیشتری را در نظر داشته باشید تا با سرچ شدن کلید واژه ی مورد نظر توسط کاربر شما در صدر قرار گیرید.

متنی یا Text Ads

این روش مانند روش‌های قدیمی بوده با این تفاوت که متن تبلیغات در صفحات مجازی بارگذاری می‌شوند.

صوتی یا Audio Ads

این تبلیغات در قالب پادکست‌ها، فایل‌های صوتی، سایت‌های موسیقی و …. انجام شوند.

ویدئویی یا Video Ads

ویدئو مارکتینگ در قالب ویدئوهای کوتاه بوده که توجه کاربر را به سمت انجام فعالیت‌های اشاره شده در محتوا تبلیغات، جلب می‌کند. این ویدئوها را می‌توان در فضایی مانند یوتیوب و … بارگذاری کرد.

تبلیغات ایمیلی Email Ads

تبلیغات این چنین به صورت خریداری مقدار زیاد آدرس‌های ایمیل می‌باشد؛ پس از آن محتوا تبلیغات به آدرس‌ها ایمیل می‌شود. اما بعضی از سایت‌ها با رضایت داشتن و گرفتن ایمیل کاربر می‌توانید با توجه به نیازهای کاربر ایمیل‌های تبلیغاتی ارسال کنید.

تبلیغات اینترنتی

شبکه‌های اجتماعی Social Media Ads

شبکه‌های اجتماعی بسیاری هستند که می‌توانید با شناسایی آن‌ها محتوایی متناسب با شبکه اجتماعی تولید کرده و آن را تبلیغ کنید. به عنوان مثال شبکه ای مانند اینستاگرام یا تلگرام با شبکه ای مانند لینکدین زمین تا آسمان متفاوت اند. اگر تبلیغی که در اینستاگرام می‌شود را در لینکدین منتشر کنیم، به نتیجه مطلوبی دست نخواهیم یافت. از این رو بهینه سازی پیج اینستاگرام یا در کل بهینه سازی شبکه های اجتماعی (SMO) و شناخت دقیق هریک تاثیر بسیاری در بازده تبلیغات خواهد داشت.

ارتقا محتوا تبلیغاتی یا Sponsored Ads

اگر از اپلیکیشنی مانند دیوار استفاده کرده باشید، برای ارتقا آگهی، فوری نشان دادن آن، نردبان کردن و … هزینه ای پرداخت می‌کنید. با استفاده از این موارد تبلیغ شما می‌تواند همیشه در صدر تبلیغات دیگر باشد. به عنوان مثال با پرداخت هزینه ای می توانید آگهی خود را ارتقا و یا به حالت نردبان تبدیل کنید تا در مدت زمان مشخص در ابتدای آگهی های دیگر قرار گیرد.

نوتیفیکیشن تبلیغاتی یا Push Notification

حتماً به هنگام ورود به سایت‌های مختلف با پیغامی حاوی این مطلب که از شما برای نشان دادن تبلیغات بیشتر اجازه می‌گیرد، رو به رو شده‌اید. با اجازه دادن به این پیغام، تبلیغاتی در خصوص معرفی محصول جدید یا اطلاع از تخفیف‌های جدید و … دریافت خواهید کرد.

تا به اینجا انواع تبلیغات را معرفی و توضیح کوتاهی در ارتباط با هر کدام دادیم. در ادامه می‌خواهیم به روش‌های پرداخت تبلیغات آنلاین بپردازیم. همان‌طور که می‌دانید با توجه به درآمدی که از کسب و کار خود دارید، بخشی از آن صرف پرداخت هزینه‌های تبلیغاتی می‌شود. پس نکته ی بسیار مهمی است که در تعیین بودجه مورد نظر برای تبلیغات هدف و برنامه‌ریزی داشته باشید. هدف شما از انجام تبلیغات چه می‌باشد؟ با پاسخ دادن به این سؤال می‌توانید قدم بزرگی به سمت دنیای تبلیغات و بازاریابی بگذارید.

حتماً گذشته خود و رقیب‌هایتان را در نظر داشته و آن را با دقت تحلیل کنید. در گذشته از کدام روش برای تبلیغ محصول و یا خدمت خود استفاده کرده‌اید؟ چه نتیجه ای از آن گرفتید؟ برای بهبود عملکرد و کیفیت کارتان کدام روش‌های پرداخت آنلاین تبلیغاتی یا مدل‌های تبلیغاتی مؤثر می‌باشند؟ اگر در تبلیغات قبلی از موفقیت ویژه ای برخوردار بودید بودجه تبلیغاتی خود را به آن قسمت اختصاص دهید. اگر در قسمت دیگری از تبلیغات آنچنان که انتظار می‌رفت موفق نبوده‌اید، کار خود را به آن سمت که موفقیت بیشتری داشتید پیش ببرید؛ ماندن و منتظر ماندن به امید پیشرفت آن بخش می‌تواند شما را از خیلی از موفقیت‌های دیگر بازدارد.

می‌دانید که در کنار انواع روش‌های تبلیغاتی، روش‌های پرداخت تبلیغات آنلاین متفاوتی نیز داریم که با توجه به نیاز، کسب و کار خود می‌توانیم به انتخاب یکی از این چند روش بپردازیم.

مدیاروت مشاور حرفه ای ها

چرا مدیاروت

مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.

مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.

و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.

انواع روش‌های پرداخت تبلیغات آنلاین

روش CPC یا Cost Per Click

در این روش به ازای هر کلیک بر روی تبلیغات پرداخت انجام می‌شود. این روش از مرسوم‌ترین روش‌های پرداخت تبلیغات می‌باشد. به این روش Pay Per Click یا PPC نیز می‌گویند. PPC و CPC هر دو شبیه بهم هستند. در PPC به نوع تبلیغات اشاره داریم، به این صورت که ما در تبلیغات PPC به ازای هر کلیک هزینه ی CPC پرداخت می‌شود. این روش به دو صورت انجام می‌شود.

روش اول Flate Rate، در این روش هر دو نفر بر سر یک قیمت به توافق می‌رسند و میزان کلیک کردن بر روی تبلیغ در قیمت از قبل توافق شده، تأثیری نخواهد داشت. با توجه محتوا تبلیغاتی قیمت گذاری‌ها متفاوت خواهند بود.

روش دوم Bid-Based، این روش بر اساس مزایده انجام می‌شود. به این صورت که فردی که می‌خواهد تبلیغ دهد مبلغ مورد نظر خود به ازای هر کلیک به نمایش دهنده اعلام می‌کند. کاربر با سرچ کردن کلید واژه ی مورد نظر خود در موتور جستجو، به‌طور خودکار آن تبلیغات مورد نظر با توجه به کلید واژه، با دیگر هزینه پیشنهادی تبلیغات مقایسه شده و پس از آن برنده مزایده، تبلیغش در صفحه نمایش ظاهر می‌شود.

روش CPA یا Cost Per Action

با توجه به عنوان این روش می‌توان فهمید که CPA به ازای هر عملی انجام می‌شود. به عنوان مثال تبلیغاتی که در اپلیکیشن‌ها انجام می‌شود و توجه کاربر را به سمت خود جلب می‌کند. پس از آن کاربر اقدام به نصب این اپلیکیشن می‌کند؛ این خود نوعی عمل انجام شده از سوی کاربر می‌باشد. این روش بسیار برای افراد تازه‌وارد که نیاز به معروفیت و محبوبیت دارند، مناسب است

روش CPCV یا Cost Per Complete View

در این روش کاربر باید محتوا تبلیغاتی را به صورت کامل تماشا می‌کند و شما مطابق با تعداد نفراتی که ویدئو را به صورت کامل دیدند هزینه پرداخت می‌کنید. به عنوان مثال تبلیغات در یک بازی یا دیگر اپلیکیشن‌های دیگر روی صفحه ظاهر شده و ویدئو به صورت کامل دیده می‌شود.

روش CPI یا Cost Per Install

همان‌طور که از عنوان پیداست در این روش به ازای نصب هر برنامه ای صورت می‌گیرد. پس از آن که تبلیغاتی رد یک اپلیکیشن ظاهر می‌شود و کاربر اقدام به نصب آن برنامه می‌کند، هزینه پرداخت می‌شود.

روش CPM یا Cost Per Mile

این روش با نام هزار نمایش معروف می‌باشد. در این روش دیگر نیازی به نصب برنامه یا کلیک بر روی هر مرحله نبوده و ۱۰۰۰ بار مشاهده هزینه مورد نظر پرداخت می‌شود. به عنوان مثال سایت‌های بسیاری هستند که چندین کاربر برای مشاهده به داخل سایت می‌آیند. این هزار نفر بازدید کننده را CPM می‌گویند. این روش برای افرادی که در ماه بازدید کننده‌های کمی دارند مناسب نمی‌باشد.

روش CPL یا Cost Per Lead

لید به معنای سرنخ فروش می‌باشد. در این روش باید برند یا شرکت شناخته شده‌ای باشید تا کاربران با ورود به سایت اطلاعات خود مانند ایمیل، شماره تماس، نام و نام خانوادگی خود را وارد کنند. این روش به ازای هر نفر که عضو سایت می‌شود انجام می‌گیرد. اگر شناخته شده نباشید این روش، روش مناسبی نخواهد بود؛ چرا که کاربر با شناختی که از شما دارد اعتماد کرده و اطلاعات شخصی خود را در دسترس شما می‌گذارد.

روش CPO یا Cost Per Order

این روش بر اساس خرید مستقیم کاربر انجام می‌شود. کاربر شما با ورود به سایت و طی کردن مراحل خرید و پرداخت هزینه، به عنوان مشتری ای با خرید مستقیم در نظر گرفته می‌شود. این روش به ازای هر خرید مستقیم محاسبه می‌شود. این نوع پرداخت را می‌توان روشی منطقی و مقرون به صرف تری دانست.

سخن آخر ...

در این مطلب با عنوان روش‌های پرداخت آنلاین شروع کردیم؛ توضیح مختصری در خصوص تعریف تبلیغات، انواع آن و در آخر به به روش‌های پرداخت، اشاره کردیم. پرداخت هزینه دغدغه بسیاری از دارندگان کسب و کار می‌باشد؛ زیرا بابت مقدار پولی که هزینه می‌کنند به نتیجه دلخواهشان نمی‌رسند. به همین دلیل داشتن برنامه‌ریزی، هدف گذاری و تحلیل گذشته در جهت کاهش دادن این مشکل بسیار ضروری می‌باشد. با عنوان کردن ۷ روش مختلف در پرداخت هزینه‌ها تا حدودی می‌توان به روش مناسب و متناسب با کار خود پرداخته و به نتیجه مورد نظرمان برسیم. ممنون از همراهی شما عزیزان

منبع: مدیاروت

اشتراک گذاری

فیس بوک
توئیتر
لینکداین
واتس اپ
ایمیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×