ریبرندینگ یعنی چه؟
ریبرندینگ یا بازسازی برند یکی از اون اصطلاحات گیج کننده دنیای دیجیتاله که اگه از هر کس بپرسین تعریف خاص خودش رو به شما ارئه میکنه. اما تغییر نام تجاری به چه معناست و چطور باید اون رو انجام داد؟ در ادامه بیشتر در موردش حرف میزنیم.
تغییر نام تجاری یا ریبرندینگ به چه معناست؟
تغییر نام تجاری (Rebranding) به فرآیندی گفته میشه که در اون چهره شرکت یا محصول عوض میشه. هدف از این کار هم اینه که تصویر جدید بیشتر مورد توجه مصرف کننده ها قرار بگیره.
ما برند سازی دوباره رو انجام میدیم تا میزان آگاهی مخاطبان از هویت جدید شرکت یا محصول رو افزایش بدیم.
مارک یه شرکت یا محصول اون، چیزیه که بهش ظاهر و احساس میبخشه. پس، وقتی به فکر ریبرندینگ میفتیم؛ در واقع به فکر این هستیم که توی ظاهر یا احساس شرکت تغییرات جدیدی ایجاد کنیم.

هدف اصلی تغییر نام تجاری به طور کلی تاثیر گذاری روی درک مشتری از یه محصول یا خدمات اون شرکته.
شرکت هایی که میخوان روند تغییر نام تجاری طی کنن؛ دو چیز میخوان
۱: یک هویت جدید ایجاد کنن تا باعث بشه اونها توی بازار و بین رقبای خودشون برجسته تر باشن.
۲: دوباره با مشتریان ارتباط برقرار کنن.
البته ممکنه دلایل بیشتر دیگه ای هم وجود داشته باشه. اما این دو مورد اصلی ترین دلایل هستش. اگرچه ریبرندینگ خوبه اما همیشه این احتمال رو هم باید در نظر بگیرید که ممکنه مشتریان این برند جدید رو دوست نداشته باشن. پس این کار خیلی ریسکیه و امکان این که موفق نشین هم وجود داره.
ریبرندینگ را درست انجام دهید
تغییر نام تجاری میتونه برای یه شرکت خوب باشه چون ممکنه فروش رو افزایش بده. حتی ریبرندینگ میتونه چرخه فروش محصول توی بازار رو هم گسترش بده. اما اگه این کار رو درست انجام ندین نتایج فاجعه بار خواهد بود. پس قبل اینکه ریبرندینگ اتفاق بیوفته باید حتما با برندینگ و عناصر کلیدی آن آشنا باشید.

اگه فرآیند تغییر نام تجاری رو به درستی انجام ندین ممکنه ارتباط بین شرکت شما و مشتریان وفادارتون از بین بره. حتی میشه این طور برداشت کرد که به معنای واقعی کل برند تجاری و اعتبار خودتون رو به کلی از بین می برین.
بیایید قبل از هر چیز چند مورد رو روشن کنیم:
- ریبرندینگ به معنای عوض کردن اسم یا URL نیست؛ هرچند که برای تغییر اسم نیاز به ریبرندینگ داریم.
وقتی برای تغییر نام تجاری خودتون اقدام می کنید؛ این کار رو برای بازاریابی بهتر و به روز کردن چهره و هویت برندتون انجام میدین. توی خیلی از موارد اسم برند و اسم دامنه شما باقی میمونه. مشتریان شما هنوز شما رو میشناسن و میدونن که شما کی هستین و می تونن با آدرس سایتتون اگه عوضش نکنید؛ بازم شما رو پیدا کنن.
- میتوان طراحی لوگو را به طور کلی از اول انجام داد یا این که حتی تازه نفس کردن برند هم میتواند انتخاب درستی باشد.

به ریبرندینگ به چشم یک لباس جدید و به روز نگاه کنید. همون شخص با همون تفکرات و همون بینش ولی توی یه ظاهر جدیدتر و حتی حرفه ای تر.
توصیه می کنم تغییر نام تجاری رو از لوگوی خودتون شروع کنید. تغییرات کوچک ایجاد کنید تا مخاطب کم کم به اون عادت کنه. یعنی شما هم هویت خودتون رو حفظ کردید و هم استایل و ظاهری جدید به تجارت خودتون داید.
اطلاع رسانی در مورد نام تجاری جدید میتونه نوید بخش تجارتی باشه که مخاطب محوره. پس بهترین فرصته که پیام تجاری و خدمات خودتون رو تا حد زیادی اصلاح کنید.
- تغییر نام تجاری هدف شما را تغییر نمی دهد بلکه بینشی جدید افزوده و توجه مخاطبان جدید را جلب می کند.
همه ما عاشق جدیدترین ها و بزرگترین ها هستیم. تقریبا هر چیزی که یه برچسب بزرگ روش زده باشن تحت عنوان “جدید” ما از اون خوشمون میاد و دوست داریم بریم سمتش.
این همون کاریه که برندسازی مجدد میتونه برای سازمان شما انجام میده. اگه هدف شما دستیابی به مشتریان بیشتر و جلب علاقه اون هاست؛ انتخاب نام تجاری جدید یکی از راه های جلب توجه ها به سمت شما و هرچیزیه که انجام میدین.
چرا مدیاروت
مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.
مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.
و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.
چه زمانی وقت ریبرندینگ است؟

شاید توی سال های گذشته پیشرفت دیجیتال و نیاز کاربران اونقدر زیاد نبود که لازم باشه توی برند ها تغییرات جدید ایجاد بشه.
حتی رقابت کم بود و نهایتا توی بازار ۳ یا ۴ برند بودن که با هم سر و کله می زدن. ولی الان دنیا عوض شده و تغییرات زیادی به وجود اومده.
رئیس شرکتی که ۵۰ سال پیش کار خودش رو شروع کرده بود با مدیری که ۱۰ سال تجربه داره و تازه استخدام شده فرق دارن. مدیر قدیمی شاید تجربه بیشتری داشته باشه اما قطعا باید خودش رو نسبت دانش مدیری که ۱۰ ساله مشغول به کاره ارتقا بده.
اینجاست که برند سازی دوباره اهمیت پیدا میکنه. درست عین یک تغییر دکوراسیون درست و حسابی که خیلی از شرکت ها به اون نیاز دارن.
منابع: