A/B تست
A/B تست یکی از ساده ترین روش هاییه که توی وب سایت استفاده میشه. به طور کلی این نوع تست، دو نوع تجربه کاربری مختلف رو با هم مقایسه میکنه. به صورت راندوم به کاربران یه سایت دو نوع مختلف از رابط کاربری نشون داده میشه. کاربران با هرکدوم که تجربه بهتری داشته باشن؛ اون انتخاب خواهد شد. از این نوع تست میتونین برای بهتر کردن رابط کاربری اپلیکیشن ها هم استفاده کنید.

می تونین از A/B Testing حتی برای مقایسه طراحی قبلی و بعدی خودتون هم استفاده کنید. مثلا می تونید به طور نامحسوس رابط کاربری رو بهتر کنید و یا اون رو توی یه سری بخش ها عوض کنید. بعد از تغییرات باید رفتار کاربران خودتون رو بررسی کنید.
طی اجرای تست باید از خودتون بپرسید که کجای سایت یا اپ من کمتر مورد توجه بود و برای بهتر کردن و جلب توجه به اون بخش باید چه تغییراتی ایجاد کنم.
چرا مدیاروت
مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.
مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.
و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.
A/B تست چطور کار می کند؟
در A/B تست شما یه صفحه از سایت یا اپلیکیشن خودتون رو انتخاب می کنید و تغییراتی در اون ایجاد می کنید. این تغییرات رو به عنوان ورژن دوم در نظر بگیرید.
این تغییرات میتونه اونقدر ساده باشه که فقط یه دکمه یا یه عنوان رو عوض کنید. یا اونقدر پیچیده که کل صفحه رو دوباره طراحی کنید. نصف بازدیدی که دارین مربوط به نسخه اصلی و نصف دیگه هم مربوط به صفحه تغییر یافته است.
همون طور که کاربران شما دارن با دو نوع تغییر رو به رو میشن؛ باید رفتار اونارو دنبالکنید تا متوجه بشید که تغییرات شما مثبت بودن یا منفی.
چرا باید از A/B تست استفاده کنیم؟
استفاده از آزمایش A/B به کسب و کارها و تیم ها کمک می کنه تا اطلاعات ارزشمندی در مورد تجارت خودشون کسب کنن. با این تست می تونن نرخ تبدیل سایت یا اپ خودشون رو تحلیل کنن و با توجه به نتایج به دست اومده تغییرات اساسی ایجاد کنن.
این تست که در حوزه دیجیتال مارکتینگ صورت میگیره؛ به دیجیتال مارکترها یاد میده که مثلا چرا یه دکمه توی کارشون تاثیر زیادی نداره و چرا یه تغییر کوچک توی عنوان مخاطبان بیشتری رو جذب میکنه.

فراتر از این موارد باید این رو هم درنظر بگیرید که میشه به طور مداوم از این روش برای بهبود مستمری مثل بهبود نرخ تبدیل یا کلیک روی یه دکمه تمرکز کرد.
مثلا یه شرکت فناوری B2B رو درنظر بگیرید که میخواد حجم فروش خودش رو با استفاده از کمپسازی گوگل افزایش بده. برای رسیدن به این هدف، تیم دیجیتال مارکتینگ از A/B تست استفاده میکنه.
گروه تغییرات خودش رو توی تصاویر، پس زمینه ها، فرم ها و متن های تبلیغات خودش انجام میده و بعد از مدتی تغییرات جدید رو اعمال میکنه و گروه اول و گروه دوم رو از نظر کلیک برای خرید بررسی میکنه.
روند A/B Testing و یک چهارچوب امتحان شده
هرچند که هر بیزینس روند خاصی برای انجام این تست داره اما آزمایش شده ترین نوع این تست دارای چهارچوب خاصی هستش که بهترین جوابگویی رو داره. میتونین از این فریم ورک استفاده کنید.

۱: جمع آوری داده ها
قبل از هرچیز باید داده های مورد نیاز خودتون رو جمع آوری کنید. باید نقاط قوت و ضعف خودتون رو کامل بررسی کنید تا بدونید باید دقیقا کجا رو برای به دست آوردن نتایج بهتر تغییر بدید.
۲: شناسایی اهداف
هدف شما از ایجاد تغییرات و انجام این تست چیه؟ میخواین چه چیزی رو توی کسب و کار خودتون بهبود بدین؟ توصیه می کنم برای هر تغییری که میخواین ایجاد کنید حتما به هدف پشتش خوب فکر کنید. باید اهداف خودتون رو از دشوارترین به ساده ترین الویت بندی کنین.
۳: فرضیه سازی کنید
یه لیست از اهدافی که برای تغییرات دارید ایجاد کنید. فرضیه های مختلفی درست کنید و به این فکر کنید که چی باعث میشه که ایجاد تحول توی طرح اولیه و انجام نمونه مورد نظر شما موفق تر از قبلی عمل میکنه.
۴: متغییرها را ایجاد کنید
اگه همه مراحل بالا رو پشت سر گذاشتین الان وقتش رسیده که اونچه که توی ذهنتون هست رو پیاده سازی کنید. باید دست به کار بشید و متغییرهای مورد نظر خودتون رو ایجاد کنید.
۵: رابط کاربری جدید را اعمال کنید
تا اینجا هرکاری کردید دیگه کافیه نتیجه هرچی که باشه شما تلاش خودتون رو کردید. فرضیه سازی و درست کردن فرضیه ها کافیه. تنها یه راه وجود داره که مشخص کنه تفکرات شما جواب میده یا نه. اونم اینه که به اونا جامه عمل بپوشونید. پس رابط کاربری جدیدی که طراحی کردید رو توی پروژه ران کنید.
۶: مدام تجربه کاربری مخاطبان را بررسی کنید
مرحله آخر اینه که مثبت یا منفی بودن تغییراتتون رو دنبال کنید. با استفاده از نرم افزارهایی که توی حوزه دیجیتال مارکتینگ در اخیتارتون هست رفتار کاربران خودتون رو دنبال کنید. بررسی کنید که آیا فرضیه تون درست کار کرد یا نه.
امیدوارم که توی انجام این تست موفق باشید. راستی اگه به کمک نیاز داشتید یا سوالی براتون پیش اومد حتما توی بخش نظرات بیان کنید.
منابع: