پروتکل SSL

اینترنت یه مخزن در حال رشد اطلاعات هست که شامل یه سری داده هاییه که به صورت عمومی قابل دسترس هستند و یه سری دیگه که در شرایط ایدهآل، فقط افراد مجاز می تونن بهش دسترسی داشته باشن. روش های مختلفی وجود داره که این امکان رو به هکرها می ده که این اطلاعات را دزدیده یا تغییر بدن که همین امر استفاده از رمزگزاری داده رو به عنوان اولین خط دفاعی در برابر حملات سایبری، با اهمیت کرده. به منظور ایمن نگه داشتن داده های مشتریان خود، لازمه که در ابتدا جمع آوری و انتقال اطلاعات از طریق یه کانال رمزگزاری شده انجام بگیره. پروتکل HTTP به صورت پیش فرض از امنیت داده ها پشتیبانی نمی کنه، که این امر ارتباط بین مرورگر و سرور رو آسیب پذیر می کنه. از یه طرف دیگه پروتکل امن HTTPS همراه با SSL تبادل داده ها رو میان کاربر و سرور رو، رمز گزاری و ایمن می کنه. علاوه بر این روی سئوی وب سایت نیز تاثیر می ذاره.
ما در این مقاله می خوایم راجع به اینکه SSL چیه و چگونه بر سئو تاثیر می ذاره و آیا برای همه سایت ها لازمه و مزایای اون چیه، با هم صحبت کنیم.
گواهی SSL Certificate چیه؟

اگه می خواین بدونین اس اس ال چیه به آدرس چند تا سایت نگاه کنین که در آدرس اونا عبارت HTTP وجود داره، ولی در بعضی سایتای دیگه یه حرف S به آخر این عبارت اضافه شده HTTPS” “ که نشون می ده این وب سایت از پروتکل امنیتی SSL برای مبادله اطلاعات استفاده کرده.
SSL در اصل مخفف Secure Sockets Layer هستش که همونطور که از اسمش معلومه با ایجاد یه لایه امن داده ها رو رمزگزاری می کنه، و اطمینان حاصل می کنه که اطلاعات کاربر، ایمن باقی می مونه.
SSL یه پروتکل امن هست که ارتباطات ایمن رو در اینترنت برای مواردی از داده ها مانند مرور وب، کارت های اعتباری تا آدرس های ایمیل و هر اطلاعات دیگری که توسط یه وب سایت جمع آوری می شه، محافظت می کنه. یک گواهینامه SSL همچنین به عنوان گواهی دیجیتال هم شناخته می شه که توسط سازمان صدور گواهینامه صادر می شه تا هویت خریداران رو تایید کنه. این شیوه نه تنها از اطلاعات شما محافظت می کنه، بلکه به کاربران اجازه می ده تا بدونن اطلاعات اونا در برابر هکرها امنه و همچنان محرمانه باقی مونده. این روند به این معنیه که یه لایه امن و علامت تایید مطمئن از طرف موتورهای جستجو پیشرو در مورد صدور گواهی SSL منجر به رتبه بندی قابل توجه سئوی وب سایت شما می شه. این پروتکل تقریبا با همه مرورگر ها از جمله: گوگل کروم، فایر فکس، اینترنت اکسپلورر، اپرا، سافاری و سایر مرورگرهای دیگه سازگاره.
SSL چگونه بر سئوی سایت تاثیر می ذاره؟
داشتن گواهی SSL بر روی وب سایت شما علاوه بر دلایل امنیتی می تونه روی سئو وب سایت هم تاثیر خوبی بذاره. چونکه یکی از فاکتور هایی که گوگل بهش اهمیت می ده داشتن لایه امن روی وب سایته. اگه یه وب سایتی این گواهینامه امنیتی رو نداشته باشه در لیست سیاه گوگل قرار می گیره و هر وقت کاربر بخواد یه همچین سایتی رو باز کنه، پیام هشدار دریافت می کنه.
سال ۲۰۱۴ بود که گوگل اعلام کرد که برای امنیت سایت ها کمی افزایش رتبه رو در نظر می گیره. البته این یک سیگنال رتبه بندی جزئیه، ولی داشتن یه سایت امن مزایای غیرمستقیم دیگه ای هم داره که می تونه رتبه شما رو افزایش بده. به طور مثال درصد افرادی که به سایت شما مراجعه می کنن و فورا خارج می شن، در رتبه بندی کلی سایت تاثیر داره. اگه وب سایتی امن نباشه، گوگل با استفاده از مرورگر خودش، گوگل کروم، وب سایت هایی که فاقد HTTPS هستن رو شناسایی می کنه و در بالای صفحه مرورگر با نماد Not Secure به کاربران نشون می ده.
اغلب وقتی کاربر این پیام رو مشاهده می کنه، بلافاصله از سایت خارج می شه. بنابراین نرخ پرش اون سایت افزایش پیدا می کنه، که می تونه بر رتبه بندی، تاثیر منفی بذاره. از یه طرف دیگه اگه کاربران احساس امنیت کنن، احتمال اینکه مدت زمان بیشتری رو در وب سایت بگذرونن بالا می ره، که این کار با ایجاد لایه امن برای کاربران قابل انجامه. اگه بخوام خیلی خلاصه بگم، SSL تاثیر کمی روی سئو داره و گاهی هم ممکنه روی رتبه سئو تاثیری نداشته باشه. ولی این دلیل نمی شه که وب سایت خودتون رو با این پروتکل امن پیاده سازی نکنین. همچنین گوگل گواهینامه های امنیتی که تجاری هستن رو بهتر از نوع رایگان اون می دونه و به وب سایت هایی که گواهی تجاری مثل EV, OV, DV دارن رو از لحاظ سئو نمره بهتری رو نسبت به Let’s Encrypt بهشون می ده.
آیا گواهی SSL برای همه سایت ها مهمه؟

ممکنه تو نگاه اول اینجوری به نظر برسه که داشتن SSL فقط برای وب سایت هایی که اطلاعات بسیار حساسی رو جمع آوری می کنن، مثل شماره کارت بانکی مورد استفاده برای خرید از وب سایت های تجارت الکترونیکی ، بسیار مهمه. البته این موضوع برای تامین امنیت اطلاعات شخصی قطعا مهمه، ولی استفاده از چنین امنیتی برای همه سایت ها از اهمیت بیشتری برخورداره.
ولی این موضوع چرا مهمه؟
برای مبتدیان، استفاده از گواهی SSL در وب سایت شما می تونه حس امنیت و اعتماد رو ایجاد بکنه. چون امروزه حتی یه کاربر تازه کار متوجه این موضوع هست که امروزه نقض داده ها و کلاهبرداری آنلاین در حال افزایشه. ولی داشتن نمادی از امنیت و احراز هویت این امکان رو به کاربران شما می ده تا اطمینان داشته باشن شما همونی هستین که می گین و هر داده ای رو که ممکنه جمع آوری بشه، ایمن نگه داشته می شه. علاوه بر این، موتورهای جستجو مانند Google و Bing استفاده از گواهی SSL رو به عنوان عامل رتبه بندی آغاز کردن. و این بدان معنیه که داشتن یه وب سایت ایمن، به بهینه سازی سئوی وب سایت شما کمک می کنه.
چرا مدیاروت
مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.
مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.
و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.
گواهی خطای SSL چیه؟
یه گواهی خطای اس اس ال زمانی رخ می ده که یه مرورگر وب نتونه گواهی اس اس ال نصب شده روی یه سایت رو تایید کنه.
به جای ایجاد ارتباط، مرورگر شما یه پیام خطا نمایش می ده و اخطار می ده که ممکنه که سایت نا امن باشه.
این پیام به دلایل متفاوت ممکنه رخ بده. اولیش در مورد مرورگری هست که ازش استفاده می کنین.
انواع خطاهای SSL
چندین نوع مختلف از اشتباهات گواهی اس اس ال وجود داره که ممکنه در سایت شما رخ بده، بیاین با هم نگاهی به رایج ترین اونا بندازیم.
۱. خطای SSL Certificate Not Trusted
این خطا نشون می ده که گواهی SSL توسط شرکتی امضا یا تایید شده که مرورگر بهش اعتماد نداره. به این معنی که شرکتی که به عنوان مرجع صدور گواهی شناخته شده، در لیست داخلی ارائه دهندگان گواهی نامه، قابل اعتماد نیست یا گواهی توسط خود سرور صادر شده.
۲. خطای عدم تطابق نام
این خطا نشون می ده نام دامنه در گواهینامه SSL با آدرس URL تایپ شده در داخل مرورگر، مطابقت نداره. حالت های ساده ای چون یه “www. ” می تونن باعث ایجاد این پیام بشن.
۳. خطای محتوای مخلوط
این خطا نشون می ده که یک صفحه ایمن (صفحه ای که با https در مرورگر بارگذاری شده) شامل یک بخشه که از یک صفحه نا امن بارگذاری شده (صفحه ای که با http روی نوار آدرس مرورگر بارگذاری شده ).
در نتیجه استفاده از SSL مزایای خوبی داره و باعث ایجاد حس اعتماد کاربران می شه و در سئو و رتبه بندی وب سایت شما بسیار تاثیر گذاره.
منابع: